Летища отменят полети заради липса на персонал. Лондонското летище Гетуик отмени

...
Летища отменят полети заради липса на персонал. Лондонското летище Гетуик отмени
Коментари Харесай

Лондонско летище отмени десетки полети

Летища анулират полети поради липса на личен състав. 

Лондонското летище " Гетуик " анулира редица полети в последния миг заради дефицит на личен състав. До 26 полета на EasyJet, изпълняващи полети до и от второто най-натоварено летище в Обединеното кралство, бяха спрени. От летището потвърдиха, че 13 идващи и 13 заминаващи полети, принадлежащи на самолетната компания и планувани за вторник, са били анулирани, написа БГНЕС.

" В 7 ч. сутринта бяха въведени ограничавания върху броя на полетите, които могат да дойдат в Гетуик, заради отсъствието на личен състав в контролната кула на летището ", се споделя в изказване на летището.

" За страдание някои полети денем може да бъдат забавени или анулирани вследствие на това. Гетуик би желал да се извини за неудобствата, които това ще аргументи на нашите пасажери ", се споделя още в изказването.

Персоналът, работещ в кулата за надзор на въздушното придвижване на летището, е нает от частната компания Air Navigation Solutions (ANS).

Внезапната анулация на полетите беше направена, откакто " Гетуик " регистрира непретенциозно възобновяване след огромните разстройства, провокирани от пандемията и последвалия дефицит на личен състав, който засегна авиационната промишленост тази година.

Подобно на доста други летища във Англия, Гетуик вкара ограничаване на броя на ежедневните полети, с цел да предложи на пасажерите, употребяващи летището, по-рационално и дейно обслужване. Въпреки това, откакто нае спомагателни 400 чиновници по сигурността, летището разгласи, че няма да удължава ограничаването на полетите.

За разлика от това най-голямото и натоварено летище в Обединеното кралство - " Хийтроу ", разгласи удължение на ограничаването на полетите до края на октомври, а в понеделник British Airways анулира 10 000 от своите полети, идващи и заминаващи от летището, заради зародилия дефицит на личен състав.

Недостигът на личен състав наруши работата и на лондонското летище Сити. Макар и по-малко от Хийтроу и Гетуик, летище Сити обслужва директни полети до столицата на Обединеното кралство.

Транспортният бранш на Англия, в това число железопътният превоз, метрото и автобусните транспорти, претърпя съществени нарушавания тази седмица, откакто редица служащи започнаха стачки. По-рано през лятото дефицитът на личен състав наложи затварянето на доста железопътни, метро и автобусни гари и докара до спиране на пътуването на доста пасажери. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР